Wie betaald de thuiszorg?

Een veelgestelde vraag bij het overwegen van thuiszorg is: wie betaalt eigenlijk voor deze dienst? Bij Lang Leve(n) Thuiszorg begrijpen we dat financiële aspecten een belangrijke rol spelen. Hier bieden we informatie over wie verantwoordelijk is voor de kosten van thuiszorg en hoe u deze kunt financieren.

Heeft u vragen of kunnen wij u helpen bij de aanvraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

begeleiding PGB

Zorgverzekering

In veel gevallen wordt thuiszorg vergoed vanuit de basisverzekering. Belangrijke punten hierbij zijn:

  • Wijkverpleging: Verpleging en persoonlijke verzorging worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dit valt onder de noemer wijkverpleging.

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Een andere mogelijkheid is het gebruik van een Persoonsgebonden Budget (PGB). Hiermee heeft u de vrijheid om zelf uw zorgverleners te kiezen en de zorg in te richten volgens uw behoeften

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Als u behoefte heeft aan langdurige zorg en ondersteuning, kan de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een rol spelen. Uw gemeente is verantwoordelijk voor het verstrekken van deze vorm van zorg.

Wet langdurige zorg (Wlz)

Voor intensieve, langdurige zorg is de Wet langdurige zorg (Wlz) van toepassing. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) beoordeelt of u recht heeft op zorg vanuit de Wlz.

Eigen Bijdrage

Bij sommige vormen van zorg, zoals Wmo en Wlz, kan een eigen bijdrage van toepassing zijn. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en inkomen.

Neem Contact Op voor Financieel Advies

Lang Leve(n) Thuiszorg begrijpt dat financiële overwegingen belangrijk zijn bij het kiezen van thuiszorg. Onze deskundige medewerkers kunnen u adviseren over de verschillende financiële mogelijkheden en ondersteunen bij het aanvragen van vergoedingen.

Ontvang de Zorg Die U Verdient

Heeft u vragen over de financiële aspecten van thuiszorg of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn hier om u te helpen de juiste zorg te ontvangen.

Waarom Lang Leve(n) Thuiszorg?

Aandacht

Samen staan wij voor u klaar.

Vast team

Bouwen aan een mooie band.

Flexibel

U bepaalt de zorg die u wilt en nodig hebt.

Genieten

Lang leve(n) de thuiszorg!

Thuiszorg aanvragen

Contact Form

Lang Leve(n) Thuiszorg

Adres: Bossebaan 4a, 5076 NC Haaren

Telefoon: 085 – 060 3489

E-mail: contact@lltz.nl

AGB-code: 75754860

Kvk: 89069005